Gullanscare2018-05-02T15:29:23+00:00

GullansCare

 finns här för att hjälpa dig eller er som har problem i vardagen.

Boka en tid

GullansCare

Jag är en Vinter-kvinna. När årstiderna växlar från ljumma sommarvindar till höstligare kallare isande vind-pustar. När löven skrumpnar ihop och följer med i vindens lek.  När vår-fåglarna börjar vakna till liv, när snön sakta börjar smälta, fortfarande är isen kvar. Det är kallt men friskt.  

Då vaknar något inom mig. Jag fylls på med inspiration, expansionslust och skapande-kraft. Lusten att göra en massa saker gör att jag fylls med energi. Livslusten vaknar till fullo. 

Naturen har en läkande kraft och sköljer bort energier som inte längre behövs och en uppladdning av det egna batteriet inom mig börjar. Det är en emotionell uppladdning och tändning. 

Här sker en uppladdning av kropps-batteriet och den emotionella kapaciteten inom mig. Emotionerna är livsviktiga för oss, för mig, min familj och mina klienter.  

Emotioner är känslor, de varierar i styrka beroende på person och upplevelser. Emotionerna är även vägvisare.  

”Ibland kan det kännas som att man inte vet vad känslorna säger, man kanske inte har lyssnat tillräckligt noga eller så kan det ha hänt något som påverkat så starkt att man stängt av känslorna. Ibland vet man inte vad man känner, då vet man inte heller hur man ska gå vidare. Man söker kanske hjälp för just detta.” 

Känsligheten är ett verktyg i mitt arbete som familje- och par psykoterapeut. Därför är det extra viktigt att värna om sitt inre för att orka.  

 

Livsfilosofi 

Kroppen i sig har en självläkande förmåga. Som när man får ett sår i fingret, tittar på det och säger att:
– det läker ihop om några dagar. Man har kanske lite ont men man vet att kroppen tar hand om skadan.  

Denna självläkande förmåga kan man förstärka. Genom att äta mat som är anpassad för din kropp, sådant som du mår bra av. Tillåta sig att njuta av maten, dofta, känna, se och smaka. Detta ger även en upplevelse av stunden som kan förmedla positiva känslor i din kropp. Maten är den viktigaste energikällan för din kropp. Att ta tillskott på vitaminer och mineraler kan vara mångas räddning ifrån depressivitet eller håglöshet. 

Kroppen är en helhet. Tankar och känslor som fungerar i harmoni med den fysiska kroppen. Då mår vi bra när det finns en balans. Meditation ger lugn, som sprider sig i hela kroppen. Detta hjälper till att kunna fokusera och koncentrera sig på svårare uppgifter. Att ta kontrollen över negativa tankebanor som hindrar en ifrån att leva det liv som man är ämnad att leva. 

Vi påverkar varandra. Relationer är mitt huvudområde som familjeterapeut. I familjeterapi sägs att livet finns i relationerna. Och visst är det ju så. Från första anknytningen till föräldrarna är vi sociala varelser, genom varandra uppfattar vi oss på vissa sätt och anpassar oss till olika situationer beroende på vad livet erbjuder. Ibland är livet extra hårt och man prövas. Man får sår inuti som inte vill helna. De skapar obalans och då kan det vara bra att söka terapeutisk hjälp. 

Psykoterapeut
PsykoterapeutCarita Gullans

2007 – 2010 legitimerad sjukskötare YH Högskolan på Åland.

2011 – 2013 Ledarskap inom social och hälsovård Novia YH.

2014 – 2017 Legitimerad familje och parpsykoterapeut Jyväskylä Universitetet.

Expert hjälp – GullansCare för er!

Psykoterapi  

I terapi startas en process, under denna process finns jag tillgänglig för dig och din familj. Din utveckling blir min prioritet. Det spelar inte så stor roll vilket problem du kommer med. Vi anpassar behandlingen till dina behov. Det viktiga är att du ska kunna uppleva tillit och förtroende för mig, och jag kommer att göra mitt bästa för att du ska känna dig trygg med mig. Jag gör hembesök. Om du inte vill ha hembesök löser det sig också. 

Bokning av tid sker på telefonnummer 018528500 

Boka tid